En god ferie gir deg muligheten til å lade batteriene og tilbringe etterlengtet tid med dine nærmeste. For mange er også ferie en opplevelse man kan leve lenge på. Når høsten kommer, og kulden biter, kan det være godt å tenke på varme dager i solen. Det er ikke uten grunn at noen velger å ta opp forbrukslån til ferie.

Finansiere ferie

Den beste måten å finansiere feriedrømmen er selvsagt sparing og bruk av feriepenger. Likevel kan det i noen tilfeller være et riktig valg å ta opp forbrukslån. Vær da klar over at dette er lån uten sikkerhet. Fordelen med denne type lån er at långiver ikke stiller krav til hva du skal bruke pengene på. I tillegg har forbrukslån en raskere behandlingsprosess og færre krav som må oppfylles i forkant av lånet. Ulempen er at lån uten sikkerhet er dyrere enn lån med sikkerhet. Det er på mange måter kjøpers marked, og tilbyderne konkurrerer om kundene. Dette gjenspeiles i søkesider som Lendo. Der kan man taste inn opplysninger om inntekt og eksisterende gjeld, for så å få opp en liste med ulike tilbud om forbrukslån.

Sørg for å finne det forbrukslånet som passer deg best, men lag også i etterkant en god nedbetalingsplan slik at ikke lånet spiser opp andre utgifter du har i hverdagen. En ferietur kan være et fantastisk minne for livet, og derfor kan nettopp lånet sørge for at drømmen blir en realitet. Likevel må du for ettertiden forsvare valget du har tatt ved å sørge for en rask og god tilbakebetaling av forbrukslånet.

Kredittkort før reise og på reise

Det er ikke uvanlig å betale reisen med kredittkort. I noen tilfeller bestiller vi reise som må betales før feriepengene er på konto. Da kan kredittkortet være en midlertidig og god løsning i mellomtiden. Vær da oppmerksom på at du betaler store rentekostnader i perioden du venter på at feriepengene kommer inn. Sørg derfor for raskest mulig tilbakebetaling.

Den gode nyheten er at flere tilbydere av denne type kort tilbyr kundene gode vilkår i forbindelse med betaling av reise. Det kan være alt fra cash points som du samler og som gir rabatter på hoteller og flyreiser, til gunstige reiseforsikringer.

Det er heller ikke uvanlig å bruke kredittkort på selve reisen, da bruken ofte er billigere i utlandet. Bruk av kredittkort er også sikrere enn bruk av vanlige kort, da man ofte får mer hjelp dersom noe uventet skulle oppstå. De ulike tilbyderne tilbyr ulike fordeler, så bruk god tid til å finne det kortet som passer dine behov best.

Vær også klar over fallgruvene ved å bruke kredittkort før og etter reise. Det kan være fristende å ha tilgang til penger man skal bruke i en tid der man har lyst til å kose seg mest mulig. Sørg for å ta kloke valg i den sammenheng, og husk at lånet er dyrt og skal tilbakebetales. Kredittkortet fungerer best i et kortsiktig perspektiv, og gir rom for fleksibilitet.

Tenk langsiktig

Å ta opp forbrukslån til ferie kan være en god løsning innimellom, men sørg for at dette gjøres på en klok måte. Ta langsiktige og kloke beslutninger og sørg for at pengene er tilbakebetalt før neste feriedrøm skal realiseres.